Semínka na klíčení pod drobnohledem

.

Konzumace živých naklíčených semen je jednou z forem, jak si udržet zdraví a vitalitu i v pokročilém věku. Jsou vhodné pro osoby zdravé i nemocné, pro rekonvalescenty, pro děti i dospělé. Jaké jsou jejich výhody a proč se tento fenomén v naší společnosti rozbíhá do takové míry?

klíčla

Potravinové výživové doplňky versus klíčky

Položte si pomyslně na dvě misky vah přirozený proces klíčení rostlin ze semen a synteticky vyrobený preparát, byť ve formě výtažků z rostlin nebo plodů. U klíčků vypěstovaných v domácím prostředí máte jistotu, že neobsahují žádné přidané látky, navíc získáte za mnohem nižší cenu shodné výsledky, a to s prémiovým bonusem navíc ve formě cenných enzymů, které podporují lepší stravitelnost a dodají vám spoustu živé energie.

Stravitelnost

Zpočátku se mohou objevit mírné potíže, jako je lehká nevolnost či nadýmání, je to však způsobeno tím, že na tento proces není váš organismus připraven. Začínejte vždy s malými dávkami a naslouchejte své intuici a signálům vašeho těla. Stravitelnost semínek na klíčení se postupně upraví právě díky nově vznikajícím enzymatickým reakcím.

semínka

Minimum odpadu

Výhodné je nakupovat u osvědčeného pěstitelského zdroje, ten vám může dodávat semena i bez obalu do připravených nádob. Vodu, kterou v průběhu klíčení proplachujete, můžete využít na zalévání květin, není nutné se jí zbavit a vylévat do odpadu.

.

Zdroj proteinů

Vegetariáni byli ještě před několika lety považováni za podivíny, s přibývající silou zájmu o tuto alternativní cestu však tento názor postupně odpadá a lidé mají více odvahy něco takového vyzkoušet. Kdo se o to již pokusil, zpravidla se nebude chtít navrátit k původnímu životnímu stylu „masožravců“. Jestliže tento styl ještě podpoříte naklíčenými luštěninami, zvýšíte jejich stravitelnost a dodáte tělu spolu s obilovinou optimální množství všech esenciálních aminokyselin, navíc v přirozené podobě. Mimochodem, naklíčené luštěniny vykazují až o 35 procent více bílkovin, než jich je v mase.

Semínka na klíčení pod drobnohledem
3.5 (70%)2
.
You Might Also Like