Keňská přírodní rezervace, park Nakuru

Pokud se chystáte vycestovat do Afriky, byla by škoda nenavštívit některý z přírodních parků a Safari. Jestliže se vaše cesta stáčí okolo Keňské republiky, byl by hřích nenavštívit park Nakuru – je to jedno z hlavních keňských turistických lákadel. Tento park je spojen se safari. Na území Keni se nachází celkem třicet pět parků, které nabízejí mimo jiné také safari. Jak si mezi tolika vybrat to pravé?

Podle našeho názoru je jedním z nejkrásnějších parků také jedním z těch nejmenších. Nemá ani dvě stě kilometrů čtverečních. Naleznete jej kousek od města Nakuru.
–          Jedná se o menší park, což znamená větší šance, že zde naleznete zvířata ve volné přírodě
–          Nachází se pouhých pět kilometrů od hlavního města Nairobi

Jaká zvířata zde téměř zaručeně uvidíte?
–          Lvy
Procházejí se většinou líně volně podél ulic. Když máte štěstí, uvidíte je i se lvíčaty odpočívat kousek od cesty.
–          Slony
Nachází se zde jedno stádo o asi patnácti členech. Na tak malý prostor je to velké stádo.
–          Nosorožce
Ti se projíždějících aut safari vůbec nebojí, lidí si vůbec nevšímají.
–          Buvoly
Uvidíte zde stovky buvolů v jednom stádu. Nezvládnete je spočítat. Pohybují se na volných pláních a většinou se mezi nimi vyskytují také pakoně a antilopy.
–          Leopardy
Ve volné přírodě je právě tato zvířata nejtěžší pozorovat.
Právě tato zvířata jsou považována za tzv. velkou pětku, tedy pět nejmajestátnějších zvířat africké savany, a také zvířat, které chtějí turisté vidět nejvíce. Celý park je oplocen, aby zvířata neutekla. Proto je poměrně snadné je zde spatřit.

–          Nejde však jenom o zvířata – i příroda je zde nádherná. Budete mít k dispozici dostatek času, abyste se pokochali také řekami, jezery a vodopády.
Tato země má velmi přísné zákony, co se ochrany zvířat týče, když zde správci parku uvidí pytláky, rovnou po nich střílejí. Dokonce i člověk, který se objeví v objektu parku po návštěvních hodinách je ihned považován za pytláka!
 

Previous post Stáčené tachometry
Next post Avokádové menu