Litecoiny – kryptoměna rychlejší, než BTC

Když se řekne kryptoměna, tak je už podle názvu jasné, že nejde o tradiční měnu, jako jsou dolary, koruny, eura a podobně. Je víc, než jasné, že jde o měnu, která je zcela výjimečná a nefunguje na principu tradičních peněz, které nosíme ve svých peněženkách.

kryptomněy

Je to totiž virtuální, digitální měna, která hýbe světem a patří k moderním měnám fingujícím na internetu. Něco jako internetové bankovnictví.
První kryptoměnou byl Bitcoin, který spatřil světlo světa v roce 2008. Za ním následovala digitální měna litecoiny zkráceně LTC, která vznikla v roce 2011.
I když LTC funguje na stejném principu jako starší sestra BTC, tak je mnohem rychlejší a disponuje o něco větším množstvím, než BTC. Kryptoměna je totiž množstvím omezena, protože se netiskne ani nerazí jako tradiční peníze a mince. Kryptoměna se těží.

Těžba LTC a jak to vůbec funguje?
LTC je alternativní virtuální měna, která rovněž jako všechny ostatní kryptoměny, nepodléhá žádné bance ani vládě. Tím, kdo LTC stvořil je Charles Lee.
Stejně jako BTC, tak i LTC se rozšiřuje formou těžby a v tomto případě na principu algoritmu scrypt. Těžba této digitální měny probíhá pomocí specializovaných PC formou ASIC.

Těžba LTC probíhá na stejném principu jako těžba ostatních kryptoměn, tedy jde o potvrzování transakcí, které jsou uložené v bloku a za každé vyřešení matematické úlohy a potvrzené transakce plyne těžařům odměna.
Výhodou je, že LTC jde těžit mnohem snadněji a rychleji, než sestru BTC. Hodnota kryptoměny stoupá a klesá podle toho, jaká je poptávka a nabídka.
Ani u LTC není třeba se obávat zfalšování, inflace a dalších procesů, kterými je ovlivněna běžná světová měna. Kryptoměna je prostě svá a chráněna samotnými těžaři.

litecoin

Jako každou digitální měnu, tak i LTC může těžit každý, kdo disponuje výkonným PC zařízením, které disponuje hardwarem ASIC.

Previous post Málo místa vyřešíte našimi perfektními kousky
Next post Na kvalitě doručené zásilky samozřejmě záleží