Možná máte pocit, že už jste všechny vaše po mnoho let používané a osvědčené metody využili – z košíku na vás ale stále hledí hromady čerstvých plodů, i když vaše nápady jsou podle vás už vyčerpané. No tak to neříkejte dvakrát. Je totiž možné, že právě v tomto článku objevíte takové tipy a rady, které vám se zpracováním přebytků pomohou, pokud vám nestačí jej dát do přepravek na ovoce a donést do sklepa, ale chcete něco víc. Nejčastějším způsobem, který lidé ocení zejména v zimních měsících, je zamrazení ovoce a jeho uchování na období, kdy nebude tak úplně možné si dopřát čerstvé ovoce anebo se vám nebude dvakrát chtít dávat za něj v předraženém supermarketu astronomicky vysoké částky.
Pokud však váš mrazák již nemá kapacitu na další ovoce nebo ovoce, které máte, na mrazení tak úplně vhodné není, stále nemusíte zoufat. Můžete jej totiž zavařit! Sladkými kompoty se v zimě zavděčíte nejen dětem, protože jejich použití je v kuchyni skutečně široké. Můžete z nich vykouzlit lahodnou buchtu, přidat je do pudinku s piškoty nebo si je dopřát jen tak. A když už jsme u toho zavařování, co byste řekli na výrobu domácí marmelády?
V některých domácnostech si totiž nedokážou představit lepší snídani než křupavý chleba s pořádnou vrstvou másla a sladké domácí marmelády. Není to náhodou i váš případ? A pokud by vám ani jeden ze zmiňovaných způsobů tak úplně neseděl, stále máte možnost z ovoce vytvořit třeba lahodný domácí sirup, který můžete věnovat i návštěvě. Věřte tomu, že jej ocení nejen ty s malými potomky. A nakonec, kdyby ani výroba sirupu pro vás nebyla tím pravým ořechovým, můžete ovoce ještě upravit sušením. Stane se z něj tak výborná křupavá svačinka, která se vám svými výživovými hodnotami bude hodit třeba do diety. A konečně tak budete mít u televize co pojídat bez výčitek!